13/06/2015
Αδιανόητη μία λύση για την Ελλάδα χωρίς το ΔΝΤ δήλωσε το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών

 

«Είναι αδιανόητο να θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρξει λύση για την Ελλάδα χωρίς το ΔΝΤ», δηλώνει ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γέγκερ και ερμηνεύει την απόφαση του Ταμείου ως προειδοποίηση στην Ελλάδα να εντατικοποιήσει τις διαπραγματεύσεις.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι θεσμοί έχουν ήδη δείξει μεγάλη ελαστικότητα απέναντι στην Ελλάδα, ενώ επισήμανε ότι δεν υπάρχουν άλλες έκτακτες συναντήσεις για την Ελλάδα, πέραν του προγραμματισμένου για τις 18 Ιουνίου, Eurogroup.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, τόνισε ότι η απόφαση του ΔΝΤ να αποσύρει τους αντιπροσώπους της από τις συζητήσεις με την Αθήνα είναι μια προειδοποίηση για την Ελλάδα ώστε να εντείνει τις διαπραγματεύσεις, επισήμανε ωστόσο πως το Ταμείο δεν είχε διακόψει τις συνομιλίες με την Ελλάδα.

Επίσης, διέψευσε ότι η θέση της Γερμανίας έχει αλλάξει, μετά το δημοσίευμα της Bild που ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μέρκελ ετοιμάζεται για ένα Grexit. Όπως είπε, η Γερμανία εργάζεται για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90