13/06/2015
«Απαράδεκτο» που απέρριψαν τις προτάσεις μας είπε ο Ντάισελμπλουμ

 

Οι συνομιλίες με την Ελλάδα για το χρέος της θα παραμείνουν στάσιμες μέχρις ότου η Αθήνα υποβάλει «σοβαρές προτάσεις» για δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους από τη Χάγη, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε πως είναι "απαράδεκτο" το ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει απορρίψει μέχρι τώρα τις προτάσεις που κατατέθηκαν στις συνομιλίες με τον ίδιον και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

"Μπορούν να υποβάλουν εναλλακτικές, αλλά θα πρέπει να είναι κατάλληλες", είπε. "Και όσο δεν τις έχουμε, θα είναι πολύ δύσκολο", να επαναληφθούν οι συνομιλίες.

Ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι η επιτυχία εξαρτάται από τους Έλληνες.

"Η σύνοδος [του Eurogroup στις 18 Ιουνίου] θα γίνει έτσι κι αλλιώς, είτε υπάρχει έτοιμη μία συμφωνία πλαίσιο για την οποία μπορούμε να μιλήσουμε τότε, είτε όχι", είπε. "Είναι πρωτίστως προς το συμφέρον των Ελλήνων να υπάρξει αυτή η συμφωνία. Και όπως είναι τα πράγματα τώρα, βέβαια, δεν οδηγούν πουθενά".

Είπε πως η χθεσινή αναχώρηση της αντιπροσωπείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ουάσιγκτον δεν σημαίνει ότι το Ταμείο εγκαταλείπει την Ελλάδα, αλλά πως χωρίς παραχωρήσεις από την πλευρά της Ελλάδας δεν υπάρχουν και πολλά να συζητηθούν.

"Η καρδιά του ζητήματος αυτή τη στιγμή είναι πως θα πρέπει να υποβάλουν σοβαρές προτάσεις", είπε ο επικεφαλής του Eurogroup.

«Αδιανόητη» μία συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ

Μία συμφωνία για την Ελλάδα χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι «αδιανόητη», δήλωσε επίσης ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Χωρίς το ΔΝΤ, μία συμφωνία είναι αδιανόητη, διότι το περιεχόμενό της πρέπει να είναι πραγματικό και, εάν υπάρχει ένα πραγματικό περιεχόμενο, το ΔΝΤ θα συμμετάσχει επίσης», δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Χάγη ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μία ημέρα αφού το Ταμείο ανακοίνωσε ότι η ομάδα των διαπραγματευτών του αναχωρεί από τις Βρυξέλλες για την Ουάσιγκτον.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90