10/06/2015
Θα εξετάσουμε τις νέες ελληνικές προτάσεις επιμελώς δήλωσε η ΕΕ

 

Θα απαιτηθεί χρόνος, για να εξεταστεί η νέα πρόταση της Ελλάδας, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς

 Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δέχθηκε πλήθος ερωτήσεων για την Ελλάδα και ειδικά για την νέα ελληνική πρόταση. Ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαβουλεύσεων, ανταλλάσσονται διάφορες προτάσεις και σημείωσε ότι οι επαφές θα συνεχιστούν σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο, προκειμένου να διευκολυνθεί η αξιολόγησή τους.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι προχθές (Δευτέρα) το απόγευμα ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί συναντήθηκε με υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν η ίδια συνάντηση θα επαναληφθεί και σήμερα, χωρίς όμως και να τη διαψεύσει.

Συνεχίζοντας, ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται, με βάση τη δήλωση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Ερωτηθείς αν οι νέες προτάσεις που υπέβαλαν οι ελληνικές αρχές στους θεσμούς κρίνονται σε γενικές γραμμές ικανοποιητικές, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι οι προτάσεις έφθασαν μόλις σήμερα το πρωί και θα πρέπει να αξιολογηθούν με τη μέγιστη δυνατή προσοχή. «Χρειαζόμαστε χρόνο για να εξετάσουμε τη νέα πρόταση της Ελλάδας», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί σήμερα (Τετάρτη) με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για αυτή τη συνάντηση είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί.

 

Πηγή: www.in.gr


efm_728x90