10/06/2015
Ρήγμα ανάμεσα σε Μέρκελ και Σόιμπλε εξαιτίας της Ελλάδας

 

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στο Βερολίνο που μιλούν για διάσταση απόψεων ή ακόμα και ρήγμα ανάμεσα στην Άγκελα Μέρκελ και τον Βόλγκανγκ Σόιμπλε εξαιτίας της Ελλάδας.

Αυτό αναφέρει και το πρακτορείο Bloomberg το οποίο επικαλείται ανώτατο στέλεχος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος.

"Η Μέρκελ είναι έτοιμη να κάνει τις αναγκαίες παραχωρήσεις για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη λόγω των γεωπολιτικών ανησυχιών, ενώ ο Σόιμπλε είναι πρόθυμος να αφήσει τη χώρα εκτός Ευρωζώνης, εκτός και εάν η ελληνική κυβέρνηση λάβει μέτρα που θα διασφαλίζουν την μακροπρόθεσμη επιβίωσή της εντός του κοινού νομίσματος", αναφέρει ο αξιωματούχος.

Σημειώνεται ότι αυτό το "ρήγμα" έχει αρχίσει να φαίνεται και στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος με τους 311 βουλευτές να είναι διχασμένοι για το ποιον θα υποστηρίξουν, μεταδίδει ο Παντελής Βαλασόπουλος για το Mega.

Οι βουλευτές δεν επιθυμούν την τελική απόφαση για νέα βοήθεια στην Ελλάδα να την λάβει η Επιτροπή Προϋπολογισμού και ζητούν το θέμα να τεθεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια ενώ απαιτούν το οποιοδήποτε πακέτο να περιλαμβάνει σαφείς δεσμεύσεις της Αθήνας για μεταρρυθμίσεις.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η καγκελάριος Μέρκελ σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τη συνοχή της κοινοβουλευτικής της ομάδας ίσως συνδέσει μια τέτοια ψηφοφορία και με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή της.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90