09/06/2015
Κάθε μέρα μετράει - δεν έχει μείνει πολύς χρόνος για την Ελλάδα δήλωσε η Μέρκελ

 

Δεν έχει μείνει πολύς χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα, όμως η Ευρώπη είναι έτοιμη να επιδείξει αλληλεγγύη, αν η Αθήνα εφαρμόσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις, δήλωσε τη Δευτέρα η Αγκελα Μέρκελ.

«Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, αλλά πρέπει να γίνει σαφές ότι η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα απαιτεί προτάσεις και εφαρμογή μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχει μείνει πολύς χρόνος. Ολοι εργάζονται εντατικα. Μεθαύριο, θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε με τον Ελληνα πρωθυπουργό. Κάθε μέρα μετράει», συμπλήρωσε.

Στις δηλώσεις της μετά τη σύνοδο της G7, η γερμανίδα καγκελάριος παραδέχθηκε ότι το ελληνικό πρόβλημα συζητήθηκε αναφορικά με τις επιπτώσεις του στην παγκόσμια οικονομία, αρνήθηκε όμως κάθε σύγκριση με την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008.

«Όλοι όσοι συμμετείχαν στο τραπέζι (της G-7) επιθυμούν η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη», δήλωσε η κ. Μέρκελ, αναφερόμενη στην συζήτηση σχετικά με το ελληνικό θέμα στην Σύνοδο Κορυφής της G-7 αλλά επανέλαβε ότι «έχουμε κανόνες» και ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αλληλεγγύη και ίδιες προσπάθειες αποτελούν το σωστό μίγμα και τις δύο όψεις του ίδιους νομίσματος».

«Έχουμε και επιτυχή παραδείγματα», πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ και αναφέρθηκε στην Ιρλανδία, η οποία, οπως είπε, έχει την μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, στην Ισπανία, η οποία έχει δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας αν και η ανεργία είναι ακόμη πολύ υψηλή, για να παραπέμψει και σε συνεντεύξειος Κυπρίων πολιτικών, οι οποίοι, σημείωσε, παραδέχονται ότι ο δρόμος ήταν οδυνηρός, αλλά η Κύπρος είναι και πάλι στον σωστό δρομο. «Βλέπουμε ότι τα μέτρα τα οποία έχουν προτείνει οι Θεσμοί είχαν επιτυχία», επισήμανε η κυρία Μέρκελ και κατέληξε τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για το σωστό μίγμα - αλληλεγγύη και ίδια προσπάθεια. Πρόκειται για δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος».

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90