04/06/2015
Σαββαϊδου: Φορολόγηση ποσών που έχουν αποδοθεί σε παρόχους υγείας

 

Σχέδιο για τη φορολόγηση των πραγματικών χρηματικών ποσών που έχουν αποδοθεί στους παρόχους υπηρεσιών υγείας επεξεργάζεται η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Για το θέμα αυτό, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη της κ. Σαββαΐδου και του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχαήλ Βλασταράκου, παρουσία του διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ Κων. Μπαρούς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η συνάντηση ορίστηκε με παρέμβαση του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις βεβαιώσεις αποδοχών που έχουν σταλεί στους παρόχους υπηρεσιών υγείας. Ο πρόεδρος του ΠΙΣ ζήτησε από τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων να διορθωθούν οι βεβαιώσεις αποδοχών και να σταλούν στους παρόχους υγείας νέες, με τα χρηματικά ποσά τα οποία έχουν στην πραγματικότητα αποδοθεί. Ο κ. Βλασταράκος σημείωσε ότι δεν έχει υπολογιστεί το ποσό των 24 εκατ. ευρώ των διαγνωστικών εξετάσεων στον προϋπολογισμό των 328 εκατ. ευρώ του 2014. Επίσης, ανέφερε ότι δεν έχει υπολογιστεί το clawback του δευτέρου εξαμήνου του 2014, καθώς και τα clawback και rebate σύμφωνα με το ατομικό όριο κάθε παρόχου.

Η κυρία Σαββαΐδου εξέφρασε την πρόθεσή της να τακτοποιήσει το ζήτημα προς την κατεύθυνση της φορολόγησης των πραγματικών χρηματικών ποσών που έχουν αποδοθεί στους παρόχους υπηρεσιών υγείας. Για το θέμα αυτό και προκειμένου να γίνουν οι ανάλογες ρυθμίσεις ορίστηκε συνάντηση μεταξύ των υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΟΠΥΥ και της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων.

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90