04/06/2015
Μέρκελ: Εργαζόμαστε εντατικά για να ολοκληρωθεί η συμφωνία με την Ελλάδα

 

Οι διεθνείς πιστωτές εργάζονται εντατικά με την Ελλάδα για να επιτευχθεί μια συμφωνία αυτό το μήνα και να αποδεσμευθούν τα κεφάλαια που χρειάζεται η χώρα για να αποπληρώσει δάνεια, δήλωσε την Τετάρτη η καγκελάριος της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ.

"Όλη η δουλειά που κάνουμε έχει στόχο να εξασφαλισθεί η ολοκλήρωση της συμφωνίας στο συμφωνηθέν χρονικό ΠΛΑΊΣΙΟ. Εργαζόμαστε εντατικά γι' αυτό", δήλωσε η κ. Μέρκελ.

Οι δηλώσεις της κ. Μέρκελ έγιναν στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, όταν ερωτήθηκε ΑΝ θα δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος πέραν του τέλους Ιουνίου για την επίτευξη μιας συμφωνίας, με αφορμή τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Η καγκελάριος δεν προχωρά μόνη της»

Η Καγκελάριος δεν προχωρά μόνη της, τόνισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η 'Αγκελα Μέρκελ στο θέμα της ελληνικής διάσωσης και το κατά πόσον νομιμοποιείται για κάτι τέτοιο.

"Δεν υπάρχει δική της πορεία. Υπάρχει μια στενή επαφή της Καγκελαρίου και του Γάλλου Προέδρου, με τους ευρωπαίους εταίρους, τους Θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση. Σε αυτά συγκαταλέγεται και η συζήτηση την Δευτέρα το βράδυ στο Βερολίνο. Δεν επρόκειτο για ΛΉΨΗ αποφάσεων, αλλά για μια κοινή αξιολόγηση της κατάστασης. Για την Γερμανία και την Γαλλία είναι σημαντικό οι Θεσμοί να επεξεργαστούν μια κοινή θέση και να συζητήσουν για αυτήν με την ελληνική κυβέρνηση. Δόξα τω Θεώ, τρέχουν αυτές οι συνομιλίες", δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις δεν θα ληφθούν μεταξύ της κυρίας Μέρκελ, του κ. Ολάντ και του κ. Τσίπρα, αλλά θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβερνησης και των Θεσμών και μετά αυτή θα αποτελέσει τη βαση για τις αποφάσεις του Eurogroup. "Η Καγκελάριος και ο υπουργός Οκκονομικών βρίσκονται σε στενότατη επαφή με πολλούς παράγοντες", πρόσθεσε.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90