03/06/2015
Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ: Ενημέρωση για την Ελλάδα

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένεται είναι πιθανόν να καλέσει την Ελλάδα να αποδεχθεί τη νέα πρόταση των πιστωτών της για να έχει πρόσβαση σε νέα οικονομική βοήθεια, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη στη Φρανκφούρτη και αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις για τον ρυθμό ανάπτυξης και να υποστηρίξει έναν σταθερό ρυθμό ποσοτικής χαλάρωσης. Οι κεντρικοί τραπεζίτες θα συζητήσουν μερικώς για την Ελλάδα, αφήνοντας το μεγαλύτερο μέρος των συζητήσεων να γίνει στις Βρυξέλλες.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι αναμένεται να υποστηρίξει ότι η αύξηση του πληθωρισμού προς τον στόχο της ΕΚΤ, που είναι λίγο κάτω από το 2%, εξαρτάται από την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος αγορών ομολόγων, έως τον Σεπτέμβριο του 2016 τουλάχιστον, και θα απορρίψει για τον λόγο αυτό κάθε σκέψη για μία μείωση ή πρόωρο τερματισμό του προγράμματος αυτού.

Η αύξηση των τιμών στην ευρωζώνη τον Μάιο ήταν υψηλότερη από την πρόβλεψη υποδηλώνοντας ότι ο πολύ χαμηλός πληθωρισμός, που αποτελεί βάρος για την οικονομία και πηγή ανησυχίας για την ΕΚΤ, πλησιάζει στο τέλος. Ωστόσο, ο αποπληθωρισμός στην ευρωζώνη έχει τερματιστεί εν μέρει λόγω και της ανάκαμψης των τιμών του πετρελαίου.

 

Πηγή: www.in.gr


efm_728x90