02/06/2015
Κομισιόν: Mόνη προθεσμία για συμφωνία είναι το τέλος του Ιουνίου

 

Τις πληροφορίες ότι τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται σε εξέλιξη εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ των θεσμών, προκειμένου να προταθεί στην Ελλάδα μια κοινή πρόταση, επιβεβαίωσε επί της ουσίας η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα τη Δευτέρα. «Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι θα προταθεί στην Ελλάδα μια κοινή συμφωνία εκ μέρους των τριών θεσμών» δήλωσε.
 
Στις Βρυξέλλες συνεχίζονται εντατικά οι επαφές ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια της ελληνικής πλευράς και των θεσμών και ενδεχομένως οι συζητήσεις να συνεχιστούν και αύριο, Τρίτη, επισήμανε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως είπε, στο τραπέζι υπάρχουν διάφορα σχέδια επί των οποίων γίνονται διαβουλεύσεις και συμπλήρωσε ότι οι τρεις θεσμοί σε συνεργασία με την ελληνική πλευρά θα πρέπει να καταλήξουν σε ένα τελικό σχέδιο. Δεν είμαστε στο τέλος του δρόμου αλλά έχει υπάρξει πρόοδος, πρόσθεσε.
 
Ερωτηθείσα για το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην Le Monde, η Αντρέεβα απέφυγε να σχολιάσει, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι σημασία δεν έχουν τα λόγια, αλλά οι πράξεις.
 
Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα δήλωσε: «Αυτό που μετράει περισσότερο είναι χειροπιαστές προτάσεις για μεταρρυθίσεις. Πάνω σε αυτό εργάζονται οι θεσμοί, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και όπως έχει τονίσει αρκετές φορές ο πρόεδρος Γιούνκερ, η Κομισιόν παίζει το ρόλο του διαμεσολαβητή για να γεφυρώσει τυχόν διαφορές και τώρα είναι ώρα για ενότητα. Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι θα προταθεί στην Ελλάδα μια κοινή συμφωνία εκ μέρους των τριών θεσμών».
 
Bloomberg: Κείμενο συμφωνίας θα παρουσιάσουν στην Ελλάδα οι πιστωτές 
Η εκπρόσωπος της Κομισιόν σημείωσε ότι συνεχίζονται οι ανταλλαγές απόψεων στο πλαίσιο του Brussels Group, μεταξύ των ελληνικών αρχών και των Θεσμών, προκειμένου να συμφωνηθεί ένας αξιόπιστος κατάλογος μεταρρυθμίσεων. 
 
Η Αντρέεβα επανέλαβε ότι δεν υπάρχει προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας και ότι η μόνη προθεσμία είναι το τέλος του Ιουνίου (όταν ολοκληρώνεται η παράταση της δανειακής σύμβασης).
 
Συνεχίζοντας, η εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη συναίνεση μεταξύ των ελληνικών αρχών και των Θεσμών για το τι πρέπει να γίνει και πού πρέπει να οδηγηθούν οι συνομιλίες, στο πλαίσιο του Brussels Group. 
 
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι Θεσμοί εργάζονται «χέρι-χέρι» με το Brussels Group και έχουν πολύ καλή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.
 
 
Πηγή: finance.in.gr


efm_728x90