01/06/2015
Μαραθώνια συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης το Σάββατο

 

Παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, συνεδρίασε από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου έως τις 8:30 το βράδυ η Ομάδα Πολιτικής Διαπραγμάτευσης.
 
Στην συνεδρίαση έλαβαν μέρος ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλ. Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας, Γ.Σταθάκης, όπως και οι Σπ. Σαγιάς, Τ. Κορωνάκης και Χρ. Μαντάς.
 
Σε δήλωσή της προς το Βήμα κυβερνητική πηγή ανέφερε: «Υπάρχει συνολική βελτίωση σε κρίσιμα θέματα, αλλά παραμένουν κενά, τα οποία καταβάλλεται προσπάθεια για να καλυφθούν. Το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι οι δανειστές ζητούν να πάρουμε πίσω νομοθετήματα που έχουν περάσει από τη Βουλή, όπως οι προσλήψεις».
 
Οι θεσμοί θέτουν επίσης θέμα για αλλαγές στον κώδικα πολιτικής δικονομίας, στα κλειστά επαγγέλματα και στη χρηματοδότηση των κομμάτων.
 
«Δεν έχουν καμία οικονομική σημασία, αλλά δημιουργούν θέματα στην κοινωνία» ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος.
 
Ανοιχτό είναι επίσης το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ τη Δευτέρα, οπότε η γερμανίδα καγκελάριος και ο γάλλος πρόεδρος θα συναντηθούν στο Βερολίνο.
 
Εκτιμάται από την Αθήνα ότι μπορεί να ανακοινωθεί και συνεδρίαση του Eurogroup για την Τρίτη.
 
Εντατικοί ρυθμοί και στις Βρυξέλλες 
 
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις των εκπροσώπων της Ελλάδας με τους εκπροσώπους των θεσμών.
 
Το πρωί συνεδρίασαν τα τεχνικά κλιμάκια για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, των αγορών κ.α. ενώ το απόγευμα θα συνεδριάσουν τα στελέχη του Brussels Group.
 
Ελληνικές διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο δηλώνουν ικανοποιημένες από την πρόοδο των διαβουλεύσεων, επισημαίνοντας πως τείνουν προς την επίτευξη συμφωνιών σε κεντρικής σημασίας τομείς που αφορούν τα επίπεδα του ΦΠΑ, τον δραστικό περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, τη σταδιακή ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων κ.α.
 
Πηγή: finance.in.gr


efm_728x90