30/05/2015
Χωρίς συμφωνία θα πούμε "δυστυχώς επτωχεύσαμεν" στις 30/6 ανακοίνωσε ο Κ. Χρυσόγονος

 

«Η συμφωνία πρέπει να κλείσει άμεσα, δεν υπάρχει χρόνος μέχρι τέλη Ιουνίου", δήλωσε ο ευρωβουλευτής Κ. Χρυσόγονος στον Αθήνα 9,84 και εξήγησε: "ακόμα και εάν κάνουμε αίτημα ομαδοποίησης των οφειλών και αυτό γίνει δεκτό από το ΔΝΤ, και με αυτό τον τρόπο πάμε λίγες μέρες πιο πίσω τις δόσεις, από τη στιγμή που θα γίνει μια συμφωνία, μέχρι τη στιγμή που θα υλοποιηθεί, με την εκταμίευση χρημάτων, πρέπει να περάσει από κοινοβούλια, από διαδικασίες. Δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη».

Πρόσθεσε πως αν δεν κλείσει άμεσα η συμφωνία «στις 30 Ιουνίου, θα πούμε 'δυστυχώς επτωχεύσαμεν'».

Ερωτηθείς για τη δήλωση του υπουργού Επικρατείας κ. Ν. Παππά για κομματική πειθαρχία είπε: "Η κομματική πειθαρχία δεν είναι κάτι εκτός συνταγματικού πλαισίου. Αντιθέτως, το Σύνταγμα αναγνωρίζει το κομματικό φαινόμενο...".

Συμπλήρωσε πάντως πως "Όλες οι κυβερνήσεις, οι οποίες ήρθαν σε κάποια μορφή συμφωνίας με τους δανειστές, είχαν πρόβλημα. Από αυτή την άποψη και για την τωρινή κυβέρνηση δεν θα είναι κάτι καινούργιο. Η ουσία είναι ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι ένα κόμμα με δημοκρατικές εσωτερικές διαδικασίες. Αυτό δίνει την ευκαιρία στους διαφωνούντες να εκφραστούν, να καταγραφούν ως διαφωνούντες, χωρίς να διασπάσουν το κόμμα στην τελική ψηφοφορία στη Βουλή. Από εκεί και πέρα, βέβαια, αν δεν πρόκειται για συμφωνία, αλλά για υπαγόρευση, εκεί έχω την εντύπωση ότι ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν θα υπογράψει».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογών είπε πως «ως ενδεχόμενο και βέβαια είναι μπροστά μας, όχι ως βεβαιότητα. Ως απευκταίο ενδεχόμενο. Το ευκταίο ενδεχόμενο είναι να πάμε σε μια συμφωνία που θα έχει θετικό πρόσημο -όπως είπε ο πρωθυπουργός-, την επόμενη εβδομάδα το αργότερο, να περάσει από τη Βουλή με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες και να μπορέσει να εφαρμοστεί, να δανειοδοτηθεί η χώρα και να δούμε την επόμενη ημέρα».

 

Πηγή: capital.gr


efm_728x90