18/05/2015
Αποσύρεται η απόφαση του ΕΤΕΑ για τη ρευστοποίηση ομολόγων, ύψους 100 εκατ. ευρώ

 

Το Ταμείο είχε αποφασίσει να σπάσει ομόλογα που διέθετε η Τράπεζα της Ελλάδος για να πληρώσει τις επικουρικές συντάξεις του Ιουνίου. Για την άμεση αντιμετώπιση του ταμειακού προβλήματος του ΕΤΕΑ δεσμεύεται το υπουργείο Εργασίας.

«Φρένο» βάζει το υπουργείο Εργασίας στη ρευστοποίηση ομολόγων, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), προκείμενου να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις του Ιουνίου

Μετά από συνεννόηση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη με τον αρμόδιο γενικό γραμματέα Γιώργο Ρωμανιά και τον διοικητή του ΕΤΕΑ Θανάση Καποτά, η πρόταση για σπάσιμο των ομολόγων αποσύρεται.

Το υπουργείο Εργασίας δεσμεύεται για την άμεση αντιμετώπιση του ταμειακού προβλήματος του ΕΤΕΑ και την ομαλή καταβολή των επικουρικών συντάξεων.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Στρατούλης ασκεί σκληρή κριτική σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καθώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «πριν καν ληφθούν αποφάσεις από το ΔΣ του ΕΤΕΑ βγήκαν να χύσουν υποκριτικά και κροκοδείλια δάκρυα για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων».

Ο κ. Στρατούλης τονίζει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «πρέπει να λογοδοτήσουν και θα λογοδοτήσουν για τη διαχρονική λεηλασία» των Ταμείων, και αναφέρει ότι από το ΕΤΕΑ είχαν κουρέψει με το PSI 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από το σύνολο των διαθέσιμων και αποθεματικών του.

 

Πηγή: www.skai.gr


efm_728x90