08/05/2015
Τηλεφωνική επικοινωνία του Αλ. Τσίπρα με τον Πούτιν

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία συζητήθηκε όλο το πλαίσιο των διμερών σχέσεων με έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία, καθώς και η επικείμενη συμμετοχή του πρωθυπουργού στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στην Αγ. Πετρούπολη στις 18-20 Ιουνίου, οπότε ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί για δεύτερη φορά τη ρωσική πρωτεύουσα.

Κατά τις ίδιες πηγές, Πούτιν και Τσίπρας επιβεβαίωσαν τη βούληση των δύο πλευρών να προχωρήσουν όλα όσα συμφωνήθηκαν στην προηγούμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα, στις 8 Απριλίου, για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

Από την πλευρά του ο Τσίπρας επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης για συμμετοχή -με εταιρεία του δημοσίου- στον φορέα κατασκευής του ελληνικού αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την πρόθεση του να στηρίξει ένα σχέδιο χρηματοδότησης προς την ελληνική εταιρεία κατασκευής του αγωγού, που μπορεί να αξιοποιηθεί σε ενεργειακές και αναπτυξιακές επενδύσεις και να εξοφληθεί ενδεχομένως από τα κέρδη της εταιρείας από τη λειτουργία του.

 

Πηγή: www.in.gr


efm_728x90