06/05/2015
Τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα την κρίνουν οι Θεσμοί, ήταν το μήνυμα του Σόιμπλε

 

«Το Eurogroup επιθυμεί ομόφωνα τη στήριξη της Ελλάδας, αλλά αυτό είναι στο χέρι της Αθήνας» διαμήνυσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε μεν ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν γίνει πιο εποικοδηματικές, αλλά άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Ο κ. Σόιμπλε εμφανίστηκε σκεπτικός για το εάν μπορεί να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας, επισημαίνοντας πάντως ότι δεν μπορεί  και να το αποκλείσει, ενώ κατέστησε σαφές ότι η ρευστότητα στην Ελλάδα επιδεινώνεται.

Οσον αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ παρέπεμψε το θέμα στους θεσμούς.

Συγκεκριμένα ο κ. Σόιμπλε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πληροφορίες που θέλουν το ΔΝΤ να ζητά νέο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους δήλωσε: "Είναι φυσιολογικό πριν από καθε συνεδρίαση του Eurogroup να υπάρχουν εικασίες, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διαδικασία σε εξέλιξη με τους τρεις Θεσμούς και την Ελλάδα".

Παρέπεμψε δε στους Θεσμούς για την αξιολόγηση της βιωσιμότητάς του και πρόσθεσε ότι ο Πολ Τόμσεν, κατά την πρόσφατη συνάντηση στην Ρίγα, ενημέρωσε τους υπουργούς Οικονομικων ότι μέχρι τις εκλογές η Ελλάδα προχωρούσε γρηγορότερα από ό,τι προέβλεπε το πρόγραμμα και επανέλαβε ότι πρόγραμμα για την Ελλάδα προβλέπει να πέσει το συνολικό χρέος στο 120% ΑΕΠ το 2022.

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90