02/05/2015
Οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις εξακολουθούν να στερούνται ουσίας δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ

Οι ελπίδες για μία συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της αυτό το Σαββατοκύριακο, μετά από μήνες διαφωνιών, αποθαρρύνθηκαν, μετά από δηλώσεις αξιωματούχου της ευρωζώνης ότι οι αναφορές σε μία επικείμενη συμφωνία είναι άστοχες, μεταδίδει το CNBC.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά από σειρά δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα και οι πιστωτές της στοχεύουν σε μία συμφωνία για το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας με αντάλλαγμα βοήθεια έως την Κυριακή, δημιουργώντας ελπίδες ότι οι μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να πλησιάζουν σε μία σημαντική πρόοδο.

Αλλά ο ισχυρισμός αυτός απορρίφθηκε από έναν ανώτατο αξιωματούχο της ευρωζώνης ο οποίος δήλωσε στο CNBC ότι αυτές οι αναφορές είναι ανακριβείς.

“Τα δημοσιεύματα για μία συμφωνία την Κυριακή πρόκειται περί παρερμηνείας και δεν είναι ακριβή” αναφέρει η πηγή που βρίσκεται κοντά στις συνομιλίες και ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Οι ισχυρισμοί προέκυψαν χθες μετά τη συνεδρίαση του Euro Working Group, αναφέρει το δημοσίευμα, αλλά ο αξιωματούχος δήλωσε ότι πρόκειται για μία συνηθισμένη, μηναία συνεδρίαση κατά την οποία η Ελλάδα συζητήθηκε “εν συντομία και όχι τόσο πολύ”.

Στερούνται ουσίας

Η ομάδα διαπραγμάτευσης της Ελλάδας ανασχηματίστηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να διαδραματίζει πλέον μικρότερο ρόλο στις συνομιλίες με τους δανειστές και τους εταίρους στην ευρωζώνη, σε μία προσπάθεια να επιταχυνθούν οι συνομιλίες που φαίνεται να βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Ο αξιωματούχος δήλωσε στο CNBC ότι οι αλλαγές έχουν βοηθήσει τις συνομιλίες, αλλά οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα εξακολουθούν να στερούνται ουσίας.

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την πρόοδο που έχουμε δει. Αλλά η πρόοδος αφορά περισσότερο στη διαδικασία παρά στην ουσία θα έλεγε” πρόσθεσε ο ίδιος.

Το CNBC επικοινώνησε με αρκετούς Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους αλλά κανείς δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλιο.

 

Πηγή: capital.gr


efm_728x90