30/04/2015
Αξιολόγηση των εφοριακών σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομικών

 

Σε νέα διαδικασία αξιολόγησης των εφοριακών πιθανότητα και με την παράμετρο της εντοπιότητας προχωράει το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την επιθεώρηση της Δημόσιας Διοίκησης ενώ παράλληλα θα προχωρήσουν και δύο σημαντικά θέματα η χαρτογράφηση της κτηματικής περιουσίας του Δημοσίου και η επανασύσταση της οικονομικής επιθεώρησης.

Τα θέματα αυτά βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης με τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, η οποία είχε στόχο να τεθούν οι βάσεις για να προχωρήσουν από κοινού τα εξής θέματα:

- Aξιολόγηση της διαδικασίας πρόσληψης των εφοριακών αλλά και τις μεθόδους με τις οποίες γίνονται οι μετακινήσεις τους σε διάφορα γεωγραφικά σημεία. Μάλιστα στο θέμα αυτό ο κ. Ρακιντζής έθεσε και θέμα εντοπιότητας των εφοριακών όπως ισχύσει και σε άλλους τομείς του Δημοσίου.

- Χαρτογράφηση της κτηματικής και ευρύτερα ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου ενόψει και της υπό σύσταση αναπτυξιακής τράπεζας. Ποσοτοκοποιώντας τους στόχους ο κ. Ρακιντζής ανέφερε ότι μόνο το κληροδοτήματα συνθέτουν μια περιουσία της τάξης των 10 δισ. ευρώ ενώ η αξία της συνολικής κτηματικής περιουσίας του Δημοσίου είναι πολλαπλάσια.

- Επανασύσταση της οικονομικής επιθεώρησης με στόχο την ισχυροποίηση της λειτουργίας των οικονομικών υπηρεσιών και των ελέγχων.

- Ευρύτερα θέματα φορολογικής και δημοσιονομικής διοίκησης.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Βαρουφάκης οι δύο πλευρές θα συστήσουν μια κοινή επιτροπή με την υλοποίηση των παραπάνω θεμάτων.

 

Πηγή: www.capital.gr


efm_728x90