29/04/2015
Θα επαναφέρω το δικαίωμα αυτασφάλισης των απολυμένων 55-64 ετών δήλωσε ο Δ. Στρατούλης
 
Με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων συναντήθηκε χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης.
 
Ο αναπληρωτής υπουργός ενημερώθηκε για τα  αιτήματα της Ομοσπονδίας και  για τα χρόνια προβλήματα, που ταλανίζουν τους εργαζόμενους του κλάδου. 
 
Παράλληλα, μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας, δεσμεύτηκε ότι θα επαναφέρει το δικαίωμα αυτασφάλισης των απολυμένων ηλικίας 55 έως 64 ετών, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για σημαντικό αντικίνητρο προκειμένου να αποφεύγονται οι απολύσεις, αλλά και μέτρο αποτροπής των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.
 
Ο κ. Στρατούλης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ότι θα εξετάσει τις εγκυκλίους του ΙΚΑ, που δυσχεραίνουν την ένταξη των εργαζόμενων στα τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, ενώ τόνισε ότι θα διατηρήσει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Ομοσπονδία, ώστε να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους στα τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα και ειδικότερα όσον αφορά την ομαλή λειτουργία του Ταμείου Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ) και τη χορήγηση των εφάπαξ παροχών τους.
 
 
Πηγή: www.capital.gr


efm_728x90