29/04/2015
Παράταση έως 2 Ιουνίου στη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία

 

Τέσσερις αλλαγές στη ρύθμιση των οφειλών στα Ταμεία

Παρατείνεται έως τις 2 Ιουνίου η προθεσμία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων έως την 1η Απριλίου (αντί της 2/3/2015) οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία που έληγε την Πέμπτη 30 Απριλίου, ενώ το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δίνει ευνοϊκότερους όρους για την τήρηση της ρύθμισης σε όσους ελεύθερους επαγγελματίες - ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ και επιστήμονες - ασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ ρυθμίσουν τα χρέη τους. Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσαν στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ οι Π. Σκουρλέτης και Δ. Στρατούλης επέρχονται οι παρακάτω τέσσερις αλλαγές:

[1] Παρατείνεται έως τις 2/6/2015 η προθεσμία για τη ρύθμιση των οφειλών (ειδικά στον ΟΠΑΔ, ρύθμιση μπορεί να γίνει έως τις 30 Ιουνίου).

[2] Ρυθμίζονται οφειλές που έγιναν ληξιπρόθεσμες την 1η Απριλίου, εφόσον οι οφειλέτες καταβάλλουν κανονικά τις τρέχουσες εισφορές από την 1η Απριλίου και μετά (ωφελούνται όσοι δεν ήταν συνεπείς στις πληρωμές τους και τον Φεβρουάριο).

[3] Για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ που θα ρυθμίσουν τις οφειλές, η ρύθμιση θα «χάνεται» σε περίπτωση καθυστέρησης πέραν του ενός μηνός τριών δόσεων (αντί μιας που ίσχυε) στο 12μηνο με επιβάρυνση 0,25%.

[4] Αυξάνεται σε 1,5 εκατ. ευρώ το ύψος της οφειλής από ενοίκια και επιστροφές παροχών στα Ταμεία.

Εως χθες 103.276 οφειλέτες είχαν βάλει σε ρύθμιση οφειλές 2,6 δισ. ευρώ καταβάλλοντας στα ταμεία, συνολικά, 61,2 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90