27/04/2015
Νέος γύρος Brussels Group ξεκινά από σήμερα

 

Με τηλεδιάσκεψη του Brussels Group την Δευτέρα και δια ζώσης συναντήσεις από την Τετάρτη στις Βρυξέλλες ξεκινά, σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΟΙΚ, ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς. Η κυβέρνηση επιχειρεί επιτάχυνση, στον απόηχο όμως όσων συνέβησαν στην Ρίγα. 
 
Η «εντολή» δια στόματος του επιτρόπου Μοσχοβισί ήταν την Παρασκευή διαπραγματεύσεις από… σήμερα, αλλά η πιθανολογούμενη τηλεδιάσκεψη Brussels Group μέσα στο Σαββατοκύριακο αναβλήθηκε για τη Δευτέρα. Τα τεχνικά κλιμάκια παραμένουν στην Αθήνα. 
 
Η «εντολή» του.. «εχθρικού» για τον ΥΠΟΙΚ Γ. Βαρουφάκη Eurogroup, ήταν διαπραγμάτευση όχι σε πολιτικό επίπεδο, αλλά στο πλαίσιο των «θεσμών» - με διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες να αναφέρουν ότι «αν συνεχιστεί η διαπραγμάτευση με τους μέχρι τώρα ρυθμούς, τότε οι προθεσμίες δεν επαρκούν» εννοώντας το τέλος Ιουνίου, παραδεχόμενες όμως επιτάχυνση τις τελευταίες ημέρες. 
 
Από ελληνικής πλευράς ως μεγάλα μέτωπα ανάγονται αυτά των πλειστηριασμών, των επικουρικών συντάξεων και, το μεγάλο μέτωπο του πρωτογενούς πλεονάσματος μετά το 2015.
 
Πηγή: capital.gr


efm_728x90