23/04/2015
Μηνύματα προς την Ελλάδα, στέλνει η Άνγκελα Μέρκελ λίγες ώρες πριν την συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα.

 

Μηνύματα προς την Ελλάδα, στέλνει το Βερολίνο, ενώ βρισκόμαστε στην τελικά ευθεία των διαπραγματεύσεων. «Η Γερμανία θα συνεχίσει να προωθεί τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη, παρά την πίεση που δέχεται από εταίρους της για χαλάρωση της πολιτικής της», δήλωσε την Τετάρτη καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, λίγες ώρες πριν τη συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες.

Μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στο Βερολίνο, η κ. Μέρκελ ανέφερε την Ιρλανδία ως το παράδειγμα χώρας που ακολούθησε πολιτικές προσαρμογής και εν τέλει επιβραβεύτηκε με ανάκαμψη και ανάπτυξη. «Αυτό δείχνει τι μπορεί να επιτευχθεί με έναν συνδυασμό μεταρρυθμίσεων και γερών [δημόσιων] οικονομικών», είπε, επισημαίνοντας πως η ευρωζώνη «δεν έχει βγει ακόμα από το δάσος».

«Συνεπώς, το Βερολίνο θα συνεχίσει να υποστηρίζει αυτή τη γραμμή, παρά το γεγονός ότι είναι αποδέκτης αξιοσημείωτης διεθνούς πίεσης» για αλλαγή αυτής της στρατηγικής, προσέθεσε. Δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε οποιαδήποτε χώρα, όμως η Γερμανία έχει δεχτεί κριτική από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και την Ιταλία για την επιμονή της σε πολιτικές δημοσιονομικής λιτότητας. Επιπλέον, το ΔΝΤ έχει επικρίνει τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης για την άρνησή της να επενδύσει στις πεπαλαιωμένες υποδομές της.

Ηχηρά μηνύματα από την Αγκ. Μέρκελ λίγο πριν από το τετ α τετ με τον Αλ. Τσίπρα

Η συνάντηση

Το μεταναστευτικό θα κυριαρχήσει στην συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ  ενώ αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της ελληνικής οικονομίας και των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς

Η συνάντηση αυτή, που είναι η δεύτερη μέσα σε ένα μήνα, πραγματοποιείται με αμοιβαία βούληση  και όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός αναμένεται να υπογραμμίσει ότι υπάρχει βούληση από την ελληνική πλευρά, να γίνουν τα σημαντικά βήματα για τον αμοιβαίο συμβιβασμό και την αμοιβαία επωφελή λύση, και να δοθεί γρήγορα η λύση.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον καγκελάριο τη σύγκλιση ενός έκτακτου Eurogroup μέχρι το τέλος του μήνα, ώστε να ληφθεί απόφαση για εκταμίευση της δόσης που θα δώσει τέλος στην κρίση ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90