22/04/2015
Βαριά η σκιά της παρατεταμένης διαπραγμάτευσης δήλωσε ο διευθυντής του ΙΟΒΕ

 

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών έστειλε ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, κ. Νίκος Βέττας κατά την παρουσίαση της τριμηνιαίας έκθεσης του ιδρύματος για την ελληνική οικονομία. Όπως δήλωσε, από την στιγμή που η οικονομία θα πρέπει να χρηματοδοτείται μέχρι να βγούμε στις αγορές θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία, ενώ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση μιλάει ήδη για τρίτη συμφωνία με τους δανειστές και αυτή την στιγμή διαπραγματεύεται τους όρους της.

Μάλιστα σημείωσε πως δεδομένου ότι η χώρα δεν είναι έτοιμη να βγει στις αγορές, αναπόφευκτα το νέο πρόγραμμα θα πρέπει να έχει και ένα νέο δάνειο. Επεσήμανε δε ότι θα είναι βαριά αποτυχία να μην υπάρξει συμφωνία την ώρα που η μεγαλύτερη προσαρμογή έχει επιτευχθεί.

Σε ότι αφορά το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για το 2015 το ΙΟΒΕ εκτιμά ότι υπό προϋποθέσεις μπορεί να επιτευχθεί ανάπτυξη της τάξης του 1% ή και λίγο παραπάνω, με τον κ. Βέττα να σημειώνει ότι έχει πέσει βαριά πάνω στην οικονομία η σκιά της παρατεταμένης διαπραγμάτευσης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ κ. Τάκης Αθανασόπουλος δήλωσε ότι η αδυναμία να γίνει ένας πραγματικός διάλογος στην κοινωνία, είναι  η γενεσιουργός αιτία των προβλημάτων μας.

 

Πηγή: www.kathimerini.gr


efm_728x90