22/04/2015
Ντάισελμπλουμ: Αναμένεται συμφωνία με την Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες

 

Πρέπει να φτάσουμε σε συμφωνία με την Ελλάδα, επισήμανε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κάτι που αναμένει, όπως είπε, να συμβεί τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters.

«Τα λεφτά της Ελλάδας τελειώνουν», επισήμανε, επαναλαμβάνοντας τις συστάσεις στην Αθήνα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και στις συμφωνίες της εάν θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Πάντως έσπευσε να τονίσει και αυτός ότι το Grexit «δεν είναι επιλογή», καθώς θα δημιουργούσε επικίνδυνη αστάθεια σε Ελλάδα και Ευρώπη, επιβεβαιώνοντας την στροφή που υπάρχει στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, που τις τελευταίες ημέρες, και εν μέσω καταιγισμού κινδυνολογικών δημοσιευμάτων, προσπαθούν να βγάλουν από τη συζήτηση ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας, διπλού νομίσματος, κτλ

Την ίδια στιγμή πάντως, άλλος αξιωματούχος της ευρωζώνης που επικαλείται το Reuters, δηλώνει ότι βρισκόμαστε μακριά ακόμη από την επίτευξη συμφωνίας, και ότι στο Eurogroup στις 24 Απριλίου θα γίνει μόνο μια ενημέρωση και αποτίμηση της κατάστασης.

Όπως είπε, η «δραστηριότητα» στις διαπραγματεύσεις έχει αυξηθεί, αλλά ακόμα απέχουμε από ένα τελικό αποτέλεσμα. Είμαστε εκεί που έπρεπε να είχαμε βρεθεί πριν από δυο μήνες, εκτίμησε. Είναι, όμως, δύσκολο να κρατηθεί το χρονοδιάγραμμα που προέβλεπε στα τέλη Απριλίου να υπάρχει αναλυτική λίστα μεταρρυθμίσεων.

Ωστόσο, οριοθετώντας ως μοναδικό ορόσημο την 30η Ιουνίου, τόνισε ότι δεν πρόκειται να ξαναδοθούν «τελεσίγραφα» για συγκεκριμένες ημερομηνίες προς την Ελλάδα, καθώς αυτό δεν βοηθάει στις διαπραγματεύσεις, ενώ συχνά γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης υποκινώντας επικίνδυνες αντιπαραθέσεις.

Η παράταση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας λήγει επισήμως τον Ιούνιο και η Ελλάδα πρέπει να εργαστεί πάνω στο τι χρειάζεται να κάνει μέχρι τότε, προσέθεσε ο ίδιος.

Ενδιαφέρον έχει και η επισήμανση του αξιωματούχου ότι δεν υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές με την ελληνική κυβέρνηση, καθώς αυτή ακόμη δεν έχει καταστήσει σαφές ποιες μεταρρυθμίσεις επιθυμεί να υλοποιήσει.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90