08/09/2015
Ενημέρωση για την κατάσταση της Ελλάδας μετά την συμφωνία στο Eurogroup του Σαββάτου

 

Ενημερωτικού χαρακτήρα συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα θα έχουν το Σάββατο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στο πλαίσιο της άτυπης συνεδρίασης του Eurogroup, στο Λουξεμβούργο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα, υπάρχει ως ξεχωριστό θέμα η κατάσταση στην Ελλάδα. Οι υπουργοί Οικονομικών θα ενημερωθούν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την έναρξη ισχύος του νέου προγράμματος μέσω του ESM για την Ελλάδα, αναφέρεται.

Το νέο πρόγραμμα, προστίθεται, οριστικοποιήθηκε και εγκρίθηκε από τον ESM στις 19 Αυγούστου μετά τη σχετική απόφαση του Eurogroup της 14ης Αυγούστου και την έγκριση του προγράμματος από σειρά ευρωπαϊκών κοινοβουλίων.

Στο έγγραφο προετοιμασίας γίνεται αναφορά στο ότι υπογράφηκε η συμφωνία και δόθηκε το πράσινο φως για τα πρώτα 26 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι από αυτά, τα 13 δισ. εκταμιεύτηκαν για να καλυφθούν οι δανειακές υποχρεώσεις της Αθήνας, τα 10 δισ. μπήκαν στην άκρη για τις τράπεζες και τα 3 δισ. ευρώ θα διατεθούν αφού γίνει η λίστα με τα προαπαιτούμενα και η Ελλάδα τα ολοκληρώσει.

Τη συνεδρίαση του Eurogroup θα απασχολήσει ακόμα η Κύπρος και η 7η επικαιροποίηση του Κυπριακού μνημονίου, καθώς και το ζήτημα της ανάπτυξης και της απασχόλησης, αλλά και της μείωσης της φορολογίας στην εργασία στα κράτη της ευρώζώνης.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο υπηρεσιακός ΥΠΟΙΚ Γιώργος Χουλιαράκης.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90