01/09/2015
Καραμούζης: Η ανακεφαλαιοποίηση θα άρει τα capital controls

 

Η διαμόρφωση πολιτικής σταθερότητας, η επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η αποκατάσταση της ρευστότητας αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις για την άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων το συντομότερο δυνατόν. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Eurobank κ. Νικ. Καραμούζης κατά τη συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας με το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΒ, προσθέτοντας ότι το μεγάλο κόστος προσαρμογής των Μνημονίων οφείλεται στην αποτυχία μας ως χώρα να υλοποιήσουμε έγκαιρα κρίσιμες μεταρρυθμίσεις και ένα Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο.

Η συνάντηση των δύο πλευρών είχε ως αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και τις πρόσφατες εκτιμήσεις της τράπεζας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, το πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος, καθώς και τις επιπτώσεις των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων σε σχέση με την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων για τις συναλλαγές τους.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank κ. Νικόλαος Καραμούζης και ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας κ. Φωκίων Καραβίας, παρέθεσαν γεύμα εργασίας στον πρόεδρο του Δ.Σ. Θεόδωρο Φέσσα και όλα τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΒ. Από πλευράς της Eurobank συμμετείχαν επίσης οι αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι κ. Σταύρος Ιωάννου και Θεόδωρος Καλαντώνης, ο κ. Κώστας Βασιλείου, γενικός διευθυντής Corporate & Investment Banking και ο κ. Μιχάλης Βλασταράκης, γενικός διευθυντής Marketing Εταιρικής Επικοινωνίας και Πελατειακών Σχέσεων Ομίλου. Ο κ. Πλάτων Μονοκρούσος, επικεφαλής της Διεύθυνσης Τρέχουσας Οικονομικής Ανάλυσης, παρουσίασε μελέτη με θέμα «Οι προοπτικές της διεθνούς οικονομίας, η ελληνική κρίση και ο παράγων Κίνα».

Την πεποίθηση ότι οι ιδιώτες μέτοχοι θα συμμετάσχουν στις αυξήσεις κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Φ. Καραβίας, ο οποίος ανέπτυξε τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα εν όψει της ολοκλήρωσης των stress tests, καθώς και το πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Ιδιαίτερα όσον αφορά στην Eurobank, ο κ. Καραβίας τόνισε ότι βασικός στόχος και επιδίωξη της τράπεζας παραμένουν η διατήρηση του ιδιωτικού της χαρακτήρα έχοντας την υποστήριξη των μετόχων της και η συνέχιση της στρατηγικής της για επιστροφή στην ανάπτυξη και την κερδοφορία, στηρίζοντας την σύγχρονη οικονομία και την επιχειρηματικότητα.

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90