01/09/2015
Πλήρη και ευρεία στήριξη του προγράμματος ζητά η ΕΕ

 

Την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συνέχιση των βασικών χαρτοφυλακίων από την υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ελλάδας, εξέφρασε σήμερα Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Το βλέπουμε ως καλό σημάδι για την εφαρμογή του προγράμματος που συμφωνήσαμε», δήλωσε ο κ. Σχοινάς και προσέθεσε ότι η πλήρης και ευρεία στήριξη του προγράμματος, και η έγκαιρη υλοποίησή του είναι αναγκαία για την επιτυχία του.

Πριν από δύο 24ωρα, ο ίδιος ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, είχε σημειώσει τη σημασία που αποδίδει η ΕΕ στην πλήρη στήριξη του προγράμματος από την πλευρά της Ελλάδας και την έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Ο Γιούνκερ συνεχάρη την πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου, για την ανάληψη των καθηκόντων της σε μία στιγμή την οποία χαρακτηρίζει «ως κρίσιμο σταυροδρόμι για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Καθώς η Ελληνική Δημοκρατία έχει υπογράψει Μνημόνιο Κατανόησης για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης από τον ESM, οι ευρωπαίοι εταίροι καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ουσιώδες να υπάρξει πλήρης στήριξη του προγράμματος. Ευρεία υποστήριξη και έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων θα είναι απαραίτητες για την επιτυχία του» ανέφερε.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90