18/04/2015
Μελέτες για τις υποχρεώσεις τραπεζών προς Ταμεία, λόγω εθελούσιων θα ζητήσει ο Στρατούλης

 

Τη διενέργεια οικονομικών μελετών για τις υποχρεώσεις των τραπεζών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, λόγω «εθελουσίων» εξόδων περίπου 15.000 εργαζομένων τους τα τελευταία χρόνια, θα ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

Με βάση τις μελέτες αυτές, πρόσθεσε ο Δ.Στρατούλης, θα ζητηθεί από τις τράπεζες η αναγνώριση και η εκπλήρωση των νόμιμων υποχρεώσεών τους προς τα Ταμεία.

Ο κ. Στρατούλης υπογράμμισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα βάλει ένα τέλος σε πρακτικές «εθελουσίων» εξόδων, όταν αυτές δημιουργούν ακραίες καταστάσεις και κυρίως μεγάλες μαύρες τρύπες στα έσοδα της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τις ανακοινώσεις αυτές ο αναπληρωτής υπουργός έκανε κατά τη συνάντησή του με το Σωματείο Εργαζομένων της πρώην Εμπορικής Τράπεζας, οι εκπρόσωποι του οποίου έθεσαν το θέμα των ανεκτέλεστων υποχρεώσεων της Alpha Bank, εκ του Νόμου 3371/2005, προς το Ταμείο Επικουρικής τους Ασφάλισης (ΕΤΑΤ), λόγω των επανειλημμένων «εθελουσίων» αποχωρήσεων χιλιάδων συναδέλφων τους από το 2006 και μετά.


 

Πηγή: in.gr


efm_728x90