15/04/2015
Μια ελληνική κρίση δεν μπορεί να αποκλειστεί δήλωσε ο Ολιβιέ Μπλανσάρ

 

«Μια ελληνική κρίση δεν μπορεί να αποκλειστεί και αυτό θα ήταν ένα γεγονός που θα αποσταθεροποιούσε τις χρηματοπιστωτικές αγορές», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ στο πλαίσιο της συνόδου του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, όπου παρουσιάστηκε η έκθεση με τις αναθεωρημένες οικονομικές προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία (World Economic Outlook) για το 2015 και το 2016.

Μεταξύ άλλων, ο Μπλανσάρ τόνισε ότι ο κίνδυνος ύφεσης στην ευρωζώνη, που πέρσι είχε παρουσιαστεί ως η σημαντικότερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία, έχει περιοριστεί, «όπως επίσης και ο κίνδυνος αποπληθωρισμού».

Σύμφωνα με την έκθεση, το ΔΝΤ προχώρησε σε αναθεώρηση των προβλέψεών του για ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2015 σε σχέση με το τελευταίου WEO (Οκτωβρίου 2014), καθώς προβλέπει πλέον ανάπτυξη κάτω από τους στόχους του μνημονίου.

Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ προβλέπει ανάπτυξη 2,5% για τη χώρα μας το 2015, έναντι στόχου 2,9% που περιέχει το μνημόνιο με τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας να αναμένεται να αυξηθεί σε 3,7% το 2016.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπλανσάρ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ βασίζονται στην προϋπόθεση πως οι διαπραγματεύσεις θα καταλήξουν σε συμφωνία.

 

Πηγή: www.kathimerini.gr


efm_728x90