14/04/2015
Νέα απόφαση της ΕΚΤ την Τετάρτη για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα συνεδριάσει την Τετάρτη και θα εξετάσει ενδεχόμενο περαιτέρω χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA), ενώ θα λάβει υπόψη ότι η γενικότερη εικόνα της οικονομίας της Ευρωζώνης δείχνει σημάδια βελτίωσης νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, θα δώσει συνέντευξη τύπου την Τετάρτη, πριν αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών των 20 μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών (G 20) και στην εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Ο κεντρικός τραπεζίτης αναμένεται να ανακοινώσει επίσης τυχόν απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ αναφορικά με το όριο χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA.

Καθώς οι τιμές στην Ευρωζώνη αρχίζουν να σταθεροποιούνται, ο κ. Ντράγκι αναμένεται ότι θα είναι σε θέση να κηρύξει νωρίτερα του αναμενόμενου επιτυχία του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ -του τυπώματος χρήματος για την αγορά κυρίως κρατικών ομολόγων- που ξεκίνησε τον Μάρτιο.

Τα επιτόκια χρηματοδότησης της ΕΚΤ αναμένεται να διατηρηθούν στα ιστορικά χαμηλά επίπεδά τους, με το ίδιο δημοσίευμα να επισημαίνει ότι η συνεχιζόμενη συζήτηση μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωζώνης σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και τη χρηματοδότηση δημιουργεί νέφος αβεβαιότητας πάνω από την Ευρωζώνη.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90