10/04/2015
Νέα έκκληση της Αθήνας για χρηματοδότηση από την ευρωζώνη

 

Bοήθεια εκ νέου ζήτησε η Αθήνα από την ευρωζώνη, προκειμένου να μην οδηγηθεί σε αθέτηση πληρωμών με τους εταίρους της πάντως να ζητούν αναβαθμισμένη λίστα μεταρρυθμίσεων ώστε να απελευθερώσουν κεφάλαια, όπως δήλωσαν σήμερα στο Reuters αξιωματούχοι της ΕΕ.

«Από την ελληνική πλευρά υπήρξε έντονη δήλωση ότι οι συνθήκες ρευστότητας στη χώρα είναι άσχημες και έκκληση για απελευθέρωση κάποιου είδους οικονομικής ενίσχυση πριν το Eurogroup της 24ης Απριλίου», είπε αξιωματούχος της ευρωζώνης αναφερόμενος στην συνάντηση τεχνοκρατών των δύο πλευρών στις Βρυξέλλες.

«Αλλά κανείς δεν γνωρίζει πως αυτό θα μπορούσε να γίνει - δεν υπάρχει διάθεση για την παροχή βοήθειας πριν σημειωθεί πρόοδος στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων", πρόσθεσε.

Έλληνες αξιωματούχοι είπαν την περασμένη εβδομάδα στους εκπροσώπους των δανειστών ότι θα ήταν δύσκολο η Ελλάδα να αποπληρώσει δάνειο του ΔΝΤ, το οποίο όμως έγινε νωρίτερα σήμερα.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις άλλη πηγή της ΕΕ είπε: «Το κλίμα ήταν καλύτερο από την τελευταία φορά, αλλά επί της ουσίας δεν υπήρξε κάτι διαφορετικό».

Νωρίτερα, πηγή της ευρωζώνης είχε αναφέρει στο πρακτορείο ότι μέχρι τις 21 Απριλίου το αργότερο θα πρέπει η Ελλάδα να παρουσιάσει τη βελτιωμένη λίστα των μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ξεκλειδώσει η χρηματοδότηση από τους διεθνείς πιστωτές της.

Επιζητώντας μία κατ' αρχήν συμφωνία στις 20 ή τις 21 Απριλίου, στη συνέχεια οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα αξιολογήσουν τη λίστα στη συνεδρίασή τους στη Ρίγα στις 24ης Απριλίου, συμπλήρωσαν οι πηγές.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90