11/04/2015
Συζήτηση για την Ελλάδα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ τη Δευτέρα

 

Ενημέρωση για το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης θα παράσχει ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πόουλ Τόμσεν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου τη Δευτέρα 13 Απριλίου.

Στο ΔΣ του ΔΝΤ θα παραστεί και ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα Ρισί Γκογιάλ, ο οποίος θα ενημερώσει για την πρόοδο που έχει συντελεσθεί στο Brussels Group.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου θα μετέχει κανονικά ο εκπρόσωπος της Ελλάδας Θάνος Κατσάμπας, ο οποίος αν και υπέβαλε την παραίτησή του χθες Μ. Τετάρτη θα ασκεί κανονικά τα καθήκοντα του έως την 1η Ιουνίου 2015.

Σημειώνεται πως σήμερα Μ. Πέμπτη η Ελλάδα θα καταβάλει 470 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ στο πλαίσιο της αποπληρωμής του δάνειο των 28 δισ. ευρώ που έλαβε κατά πρώτο πρόγραμμα διάσωσης τον Μάιο του 2010. Η καταβολή αναμένεται να γίνει κανονικά στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

Συνολικά η Ελλάδα καλείται να καταβάλει στο ΔΝΤ 6,34 δισ. ευρώ έως το τέλος Δεκεμβρίου 2015. Στις 12η Μαΐου θα πρέπει να πληρώσει 746 εκατ. ευρώ, ενώ τον Ιούνιο θα πρέπει να καταβάλει μέσα σε τέσσερις δόσεις αθροιστικά 1,53 δισ. ευρώ.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90