06/04/2015
Μάρδας: Κανονικά η πληρωμή του ΔΝΤ στις 9 Απριλίου

 

Την διαβεβαίωση ότι τα χρήματα για την πληρωμή της δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βρίσκονται στα κρατικά ταμεία, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό "MEGA". Ο κ. Μάρδας τόνισε ότι "η πληρωμή του ΔΝΤ θα λάβει χώρα στις 9 Απριλίου. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορα προβλήματα πολιτικού περιεχομένου. Χρήματα υπάρχουν για να γίνουν οι πληρωμές μισθών, συντάξεων και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για όλη την επόμενη εβδομάδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν για την μεθεπόμενη. Αυτό είναι μια πολιτική απόφαση η οποία θα παρθεί και εμείς θα ακολουθήσουμε τις όποιες πολιτικές αποφάσεις".

Για «συνήθη εναλλαγή» μελών των τεχνικών ομάδων κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ

Εξάλλου, για «συνήθη εναλλαγή» μελών των τεχνικών ομάδων κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σχολιάζοντας πληροφορίες περί απομακρύνσεώς τους από την Ελλάδα. Σε γραπτή ανακοίνωσή του τονίζεται συγκεκριμένα: «Οι τεχνικές ομάδες των τριών θεσμικών οργάνων βρίσκονταν στην Αθήνα για πάνω από τρεις εβδομάδες, συνεργαζόμενες με τις ελληνικές αρχές. Ορισμένα μέλη των ομάδων επιστρέφουν στις έδρες τους, ως μέρος της συνήθους εναλλαγής κατά τη διάρκεια αυτών των αποστολών. Οι τεχνικές συνομιλίες συνεχίζονται από τις πρωτεύουσες και απευθείας επί του εδάφους, με τη συμμετοχή και των τοπικών υπαλλήλων (των θεσμών)».

Στο μεταξύ, αμερικανικά ΜΜΕ προβάλλουν ανταποκρίσεις ειδησεογραφικών πρακτορείων από την Αθήνα με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος τόνισε ότι «αγωνιζόμαστε να είμαστε σε θέση να εκπληρώσουμε εγκαίρως τις οικονομικές μας υποχρεώσεις» και ότι «είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε στις 9 Απριλίου».

Επίσης, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι «ο κ. Μάρδας είπε ότι τα έσοδα Μαρτίου έχουν ξεπεράσει τους στόχους, χωρίς να δώσει λεπτομερή στοιχεία, προσθέτοντας ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες με τους πιστωτές για την τελευταία λίστα μεταρρυθμίσεων».

 

Πηγή: express.gr


efm_728x90