03/04/2015
Διαβεβαίωση Μάρδα ότι είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου

 

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποπληρώσει την δόση του δανείου στο ΔΝΤ στις 9 Απριλίου , τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

«Για τις 9 του μηνός είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε», ανέφερε, σύμφωνα με το Reuters, ο Μάρδας στο Σκάι.

Αναφερόμενος στα φορολογικά έσοδα του Μαρτίου είπε ότι αυτά είναι υψηλότερα των στόχων με την πρόσφατη ρύθμιση των οφειλών προς την εφορία να ενισχύει τα κρατικά ταμεία. Δήλωσε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές.

Eπιπλέον ανέφερε ότι "εριμένουμε τις διαπραγματεύσεις, αλλά αν δεν αποδώσουν, υπάρχουν άλλες λύσεις που μπορεί να έρθουν. Εμείς τις γνωρίζουμε, αλλά δεν τα γνωρίζουν αυτά στο εξωτερικό". Τόνισε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να πληρώνει τις υποχρεώσεις εγκαίρως αλλά και να έχει την απαραίτητη ρευστότητα στα χέρια της. Χαρακτήρισε δε "εικονική πραγματικότητα",  τα περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα φέρει νέο μεσοπρόθεσμο που θα προσαρμόζει δαπάνες και έσοδα στα δεδομένα της νέας συμφωνίας.

Ο κ. Μάρδας τέλος απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι θυρίδες για να φορολογηθούν, ωστόσο, είπε πως αν οι κάτοχοί τους θέλουν να απαλλαγούν από το άγχος καλό θα είναι να βγουν να δηλώσουν και να νομιμοποιήσουν τα χρήματά τους.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90