03/04/2015
Απορρίπτουν οι δανειστές χρηματοδότηση πριν τη συμφωνία

 

Οι διεθνείς δανειστές της Ελλάδας απορρίπτουν αίτημα της Αθήνας για εκταμίευση κεφαλαίων πριν υπάρξει συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις, ενώ η Αθήνα τους επισήμανε ότι ξεμένει από ρευστό στις 9 Απριλίου, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους της ευρωζώνης. Κρίσιμη η επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές μέχρι το επόμενο Eurogroup στις 24 Απριλίου, τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Το αίτημα για εκταμίευση χρημάτων το οποίο απορρίφθηκε από τους εταίρους, σύμφωνα πάντα με το Reuters, υπεβλήθη από την Αθήνα στην τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group χθες, Τετάρτη, αντικείμενο της οποίας ήταν να αξιολογήσει πόσο μακριά βρίσκεται ακόμη η Αθήνα από την εκπλήρωση των όρων που θα ξεκλειδώσουν νέα οικονομική βοήθεια.

Η έκκληση της Ελλάδας ακολούθησε, επισημαίνει το πρακτορείο, τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Ν.Βούτση την Τετάρτη ότι η χώρα θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ της αποπληρωμής 450 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ στις 9 Απριλίου και της πληρωμής συντάξεων και μισθών. Ο κ. Βούτσης είπε ότι θα επέλεγε το δεύτερο. Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης έσπευσε να διαψεύσει το ενδεχόμενο καθυστέρησης στην πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ.

«Όμως το δίλημμα η Αθήνα έθεσε εκ νέου στην κλειστεί τηλεδιάσκεψη με τους πιστωτές» σημειώνει το Reuters.


 

Πηγή: in.gr


efm_728x90