30/03/2015
Αλλαγή καταληκτικών προθεσμιών των φορολογικών δηλώσεων ζητά το ΟΕΕ

 

Να αναθεωρήσει άμεσα τις καταληκτικές προθεσμίες των φορολογικών δηλώσεων κατά χρονικό διάστημα αντίστοιχο της καθυστέρησης έναρξης και να προχωρήσουν άμεσα στη λειτουργία της σχετικής εφαρμογής καλεί την γγ Δημοσίων Εσόδων και το υπουργείο Οικονομικών, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ώστε να αποφευχθεί το γνωστό σήριαλ που σημειώνεται κάθε χρόνο με τις παρατάσεις. Όπως εξηγεί, με τη σχετική εφαρμογή στο Taxis να μην έχει ακόμη ενεργοποιηθεί είναι αδύνατο να υποβληθούν οι δηλώσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου.

«Δίνοντας παρατάσεις δεν λύνουμε τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιουργούμε, γι’ αυτό καλούμε τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και το υπουργείο Οικονομικών να αναθεωρήσουν τις καταληκτικές προθεσμίες των φορολογικών δηλώσεων κατά χρονικό διάστημα αντίστοιχο της καθυστέρησης έναρξης και να προχωρήσουν άμεσα στη λειτουργία της σχετικής εφαρμογής», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Ο κ. Κόλλιας δήλωσε ότι η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Σαββαΐδου εξέδωσε χθες εγκύκλιο, στην οποία αναφέρει ότι η τελική προθεσμία υποβολής είναι η 30η Ιουνίου, όμως η σχετική εφαρμογή στο TAXIS δεν έχει ακόμα ανοίξει και αν επαληθευθούν οι πληροφορίες, ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα, αυτό θα σημαίνει ότι θα υπάρχουν μόλις δύο μήνες και κάτι στη διάθεση όλων των εμπλεκόμενων για να φέρουν σε πέρας τη συμπλήρωση και υποβολή όλου του όγκου των δηλώσεων.

«Αυτό πρακτικά είναι αδύνατον και σημαίνει ότι θα χρειαστεί παράταση των προθεσμιών. Δηλαδή, ακόμα ένα καλοκαίρι ταλαιπωρίας και καθυστερήσεων, με δυσβάσταχτο κόστος για όλους» σημειώνει ο κ. Κόλλιας.

 

Πηγή: finance.in.gr


efm_728x90