24/03/2015
Σακελλαρίδης: Βρέθηκαν σημεία σύγκλισης με την Μέρκελ

 

Για σημεία σύγκλισης μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, σε ό,τι αφορά το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της Ελλάδας έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση τέθηκε μόνο το περίγραμμα των μεταρρυθμίσεων.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε συγκεκριμένα ότι έγινε μία «εποικοδομητική συζήτηση» με τη Γερμανίδα καγκελάριο και ότι «βρέθηκαν κοινά σημεία αναφοράς» σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις.

Διευκρίνισε πάντως ότι ο κ. Τσίπρας και η κ. Μέρκελ «μίλησαν για το περίγραμμα» των μεταρρυθμίσεων και ότι «έγινε μία συζήτηση σε επίπεδο όχι τόσο βαθύ και συγκεκριμένο γιατί δεν ήταν αυτός ο στόχος της συνάντησης».

Αποτιμώντας τη χθεσινή συνάντηση, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση επιστρέφει από το Βερολίνο ευχαριστημένη, καθώς, όπως είπε, αποκαταστάθηκε ένας δίαυλος επικοινωνίας με την κ. Μέρκελ.

Σημείωσε τέλος ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός έθεσε στην κ. Μέρκελ μία σειρά από ζητήματα όπως η κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα, τα ενδογενή προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, τα ζητήματα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων, το θέμα της Siemes και της ανάγκης δικαστικής συνδρομής από τη γερμανική δικαιοσύνη ώστε να λυθούν αυτά τα θέματα.

Συνεχίζει τις επαφές του στο Βερολίνο ο Αλ. Τσίπρας

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει σήμερα τις επαφές του με Γερμανούς πολιτικούς, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Βερολίνο.

Συγκεκριμένα, στις 10:15 (τοπική ώρα) ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ενώ στη συνέχεια θα έχει συνομιλίες με την συμπρόεδρο του Die Linke, Κάτια Κίπινγκ και τον πρόεδρο της Κ.Ο. Γκρέγκορ Γκίζι.

Στις 14:30 θα συναντηθεί με τον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και στις 16:00 με τον πρόεδρο των Πρασίνων.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας θα επισκεφτεί το Μνημείο Ολοκαυτώματος.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr


efm_728x90