24/03/2015
Ενημέρωση Βαρουφάκη από τα μέλη του ΣΕΒ για τα προβλήματα των επιχειρήσεων

 

Για το ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και το οποίο θέτει εκτός τροχιάς τους προγραμματισμούς των εταιρειών ενημερώθηκε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης από τα μέλη του ΣΕΒ.

O υπουργός Οικονομικών παρέστη το Γενικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, όπου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεόδωρος Φέσσας και οι άλλα μέλη του ΣΕΒ αναφέρθηκαν στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.

Οι αναφορές εστίασαν στην έλλειψη ρευστότητας και στην μεγάλη αβεβαιότητα που επικρατεί στην οικονομία. Επισημάνθηκε ειδικά ότι η τρέχουσα οικονομική αβεβαιότητα στραγγαλίζει τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, επιβαρύνει δυσανάλογα το κόστος λειτουργίας τους, αυξάνει κατακόρυφα τον κίνδυνο για την επιβίωση τους, και αποτρέπει τις επενδύσεις και την αύξηση της απασχόλησης.

Σχετικά με τα κλαδικά ζητήματα υπογραμμίσθηκε πως επιβάλλεται η μείωση του ενεργειακού κόστους για τη βιομηχανία, η μείωση του μη μισθολογικού κόστους και η διαμόρφωση ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90