20/03/2015
«Κανονικά θα πληρωθεί και η επόμενη δόση 350 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ» είπε Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος

 

Η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει επαρκή ρευστότητα ώστε να αποπληρώσει μια ακόμη δόση, ύψους 350 εκατ. ευρώ, του δανείου που έχει λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην καθορισμένη προθεσμία, είπε Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής. Πάντως εντείνεται ο προβληματισμός για το που θα βρεθούν τα λεφτά για τις επόμενες δόσεις και τις υποχρεώσεις του κράτους, με τον Γ.Δραγάσακη να παραδέχεται ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας.

«Θα πληρώσουμε. Έχουμε τα χρήματα για να πληρώσουμε το ΔΝΤ την Παρασκευή», ανέφερε ο αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννη Δραγάσακης σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον Alpha παραδέχθηκε ότι η Αθήνα αντιμετωπίζει «πρόβλημα ρευστότητας».

Όπως ανέφερε ο κ. Δραγασάκης υπάρχουν υποχρεώσεις που για να καλυφθούν θα πρέπει να υπάρξει καλή συνεργασία με τους εταίρους. «Θα υπάρξει πρόβλημα εάν δεν εξασφαλιστεί πως όλοι οι θεσμοί και οι φορείς δεν παίξουν το ρόλο τους», σημείωσε, στρέφοντας τα βέλη του και προς την ΕΚΤ που την κατηγόρησε ότι δεν ανταποκρίθηκε στη συμφωνία που επιτεύχθη στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου.

 

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90