18/03/2015
Ντάισελμπλουμ: Αναφορά σε σενάριο Κύπρου για την Ελλάδα

 

Για σενάριο Κύπρου, με επιβολή ελέγχων στη ροή κεφαλαίων στην Ελλάδα προκειμένου να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος Grexit, μίλησε την Τρίτη ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σε σενάριο τύπου Κύπρου για την Ελλάδα, με επιβολή ελέγχων στη ροή κεφαλαίων, σε περίπτωση που η Αθήνα δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της έως τον Ιούλιο αναφέρθηκε την Τρίτη ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στον ολλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό BNR.

Υπογράμμισε πως το γεγονός ότι μια χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα δεν σημαίνει έξοδο από την ευρωζώνη και πως υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις αποδεχτούν άκαρπες.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν μίλησε συγκεκριμένα
για ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από το κοινό νόμισμα, και αρκέστηκε στο να επαναβεβαιώσει την προσωπική «πολιτική βούλησή» του να διασφαλίσει την ακεραιότητα της νομισματικής ένωσης.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ο επικεφαλής του Eurogroup εκτίμησε πως οι μεγάλες δημοσιονομικές περικοπές ανήκουν στο παρελθόν.

Επισήμανε ωστόσο πως πλέον οι προκλήσεις οι κύριες προκλήσεις είναι να αποφευχθεί η κατάρρευση των εσόδων του προϋπολογισμού, και σταθεροποιηθεί η εικόνα των φόρων και των εισροών και να προσελκυσθούν ξένες επενδύσεις.

Τέλος, προειδοποίησε πως η πίεση που δέχεται η ρευστότητα της Ελλάδας αυξάνεται με κάθε μέρα που περνά, προσθέτοντας πως οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση συνεχίζονται.

 

Πηγή: www.skai.gr


efm_728x90