17/03/2015
Συνεργασία ΗΠΑ - Ελλάδας για τα προβλήματα στην οικονομία

 

Ανησυχία εκφράζει η αμερικανική κυβέρνηση για την ελληνική υπόθεση και ειδικά για την αισθητή επιδείνωση των σχέσεων της Ελλάδας με τους ευρωπαίους εταίρους της και τη Γερμανία.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει την τροπή που έχει λάβει η ελληνική υπόθεση επικίνδυνη για την παγκόσμια οικονομία και για αυτό έχει καλέσει επανειλημμένα όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συζητήσουν με καλή πίστη και να επιλύσουν τα προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σάββατο (14/3) υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και της Καρολάιν Άτκινσον, οικονομικής συμβούλου του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, στην οποία διατυπώθηκαν οι σχετικές ανησυχίες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δραγασάκης την διαβεβαίωσε ότι η Αθήνα κάνει ότι είναι δυνατόν για να υλοποιηθεί η συμφωνία του περασμένου Φεβρουαρίου. Ακόμη, της τόνισε ότι μία χώρα –η Γερμανία- προσπαθεί να ακυρώσει τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και να επιβάλει τις δικές της θέσεις και αυτό δεν πρόκειται να το δεχθεί η ελληνική πλευρά.

Στο μεταξύ, η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ θα συναντηθεί σήμερα Τρίτη το απόγευμα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, με την οικονομία να είναι ανάμεσα στα θέματα της ημερησίας διάταξης. Η κ. Νούλαντ έχει την ευθύνη για τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τουρκία και γενικά την Ευρώπη και τα ενεργειακά.

 

 
Πηγή: finance.in.gr


efm_728x90