12/03/2015
Τσίπρας - Γκουρία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για μεταρρυθμίσεις

 

Με την υπογραφή συμφωνίας ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία στην έδρα του οργανισμού στο Παρίσι.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία με την οποία ο ΟΟΣΑ αναλαμβάνει να παράσχει τεχνογνωσία στην ελληνική πλευρά όσον αφορά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, που αποτελούν προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

Μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στη βιωσιμότητα και την ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά και στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. «Προκειμένου» όπως είπε στη σύντομη εισήγησή του ο πρωθυπουργός «να αντιμετωπιστούν οι χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος και της οικονομίας».

Η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ βραχυπρόθεσμα αποσκοπεί στην εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Μεσομακροπρόθεσμα θα βοηθήσει την ελληνική πλευρά να εφαρμόσει και να αξιολογεί όχι μόνο την πορεία των μεταρρυθμίσεων, αλλά και την απόδοσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Γ. Βαρουφάκης είχε πει ότι θα κατατεθεί στον ΟΟΣΑ η λίστα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης και ο Οργανισμός θα κάνει... σεμινάρια στην ελληνική κυβέρνηση για την υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων.

 

Πηγή: imerisia.gr


efm_728x90