11/03/2015
Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Βίζερ ότι η Ελλάδα θα καταλήξει σε συμφωνία μέχρι τον Αύγουστο

 

Ο Τόμας Βίζερ, πρόεδρος του Eurogroup Working Group, εξέφρασε την Τρίτη συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ και θα καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους της για το δανειακό της πρόγραμμα μέχρι τον Αύγουστο, οπότε εξομαλύνονται οι υποχρεώσεις αποπληρωμής των χρεών της.

Το Eurogroup Working Group προετοιμάζει τα θέματα για τις συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Σε ερώτηση από το αυστριακό κανάλι ORF για το πόσο πιθανή είναι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο Βίζερ είπε: "Νομίζω ότι μετά την έναρξη, εκ των πραγμάτων, των διαπραγματεύσεων σήμερα... ότι, τις επόμενες εβδομάδες και επίσης τους επόμενους μήνες, μπορούμε σίγουρα να είμαστε σε θέση την ολοκληρώσουμε επιτυχώς"

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν την Δευτέρα να ξεκινήσουν οι τεχνικές συζητήσεις ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές την Τετάρτη με στόχο να εκταμιευθούν κάποια χρήματα προς την Ελλάδα.

"Από τα μέσα Αυγούστου, η Ελλάδα δεν έχει εκ των πραγμάτων καμία υποχρέωση για πληρωμή τόκων ...για το υπόλοιπο της δεκαετίας, έτσι θα πρέπει να περάσει ο Απρίλιος, ο Μάιος, ο Ιούνιος, ο Αύγουστος και μετά η κατάσταση θα πρέπει να εξομαλυνθεί", είπε ο Βίζερ.

"Εκτιμούμε ότι υπάρχουν οπωσδήποτε ακόμη αποθέματα χρήματος για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, υπάρχουν αποθέματα στον προϋπολογισμό, υπάρχουν αποθέματα στα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης κρατικών εταιριών."

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90