10/03/2015
Η Μαρία Καραμεσίνη αναμένεται να αναλάβει το τιμόνι του ΟΑΕΔ

 

Η Μαρία Καραμεσίνη, καθηγήτρια οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με ειδίκευση σε θέματα αγοράς εργασίας και κοινωνικής πολιτικής, και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να αναλάβει το τιμόνι του ΟΑΕΔ, μετά την παραίτηση του Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Στην επιστολή του κ. Αμπατζόγλου
στον υπουργό Εργασίας με την οποία γνωστοποιεί την απόφαση του να παραιτηθεί από την θέση του, διότι -όπως γράφει χαρακτηριστικά- «στην Ελλάδα είναι "φυσιολογικό" να αλλάζουν οι διοικήσεις των μεγάλων οργανισμών όποτε αλλάζουν οι κυβερνήσεις», ενημερώνει τον υπουργό για θέματα που αφορούν τον ΟΑΕΔ, αλλά και το έργο που έχει επιτελεστεί.

Ποια είναι η Μ.Καραμεσίνη

Η κυρία Καραμεσίνη, καθηγήτρια οικονομικών της εργασίας και της κοινωνικής πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, είναι διευθύντρια του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής (http://www.genderstudies-panteion.gr/)

Επίσης είναι εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα απασχόλησης και ισότητας των φύλων από το 1997 μέχρι σήμερα.

Συγγραφέας πολλών βιβλίων και επιστημονικών άρθρων για την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ειδικότερα για την ευρωπαϊκή πολιτική απασχόλησης και την ευρωπαϊκή βιομηχανική πολιτική, η κυρία Καραμεσίνη έχει μακρόχρονη δράση στο φεμινιστικό κίνημα και την αριστερά.

Σήμερα είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και της γραμματείας του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς. Συμμετέχει στους Ευρωπαίους Οικονομολόγους για μια εναλλακτική πολιτική στην Ευρώπη (EuroMemo group) και στο δίκτυο transform! europe.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90