10/03/2015
Διαψεύδει η Αθήνα τη δήλωση του Ιρλανδού Υπ. Οικονομικών

 

Κατηγορηματικά διαψεύδει το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη τη δήλωση του ιρλανδού υπουργού Οικονομικών Μάικλ Νούναν, ο οποίος προσερχόμενος στο Eurogroup άφησε να εννοηθεί πως επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους θεσμούς αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Παράλληλα, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν ότι «δεν υπάρχει καμία αλλαγή στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση και πως την κυβέρνηση εκπροσωπεί στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Προσερχόμενος στο Eurogroup ο κ. Νούναν δήλωσε πως σημειώθηκε σημαντική πρόοδος και πως «η Ελλάδα έχει αποφασίσει ότι η ομάδα που θα διεξάγει τις συνομιλίες θα έχει έδρα το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης» Γιάννη Δραγασάκη.

Ο Γιάννης Δραγασάκης είναι επικεφαλής του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση, δήλωσε πως το βασικό μήνυμα είναι η Ελλάδα να σταματήσει να χάνει χρόνο και να αναπτύξει το πακέτο μεταρρυθμίσεων.

  • Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να χάνει χρόνο

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν έκανε δηλώσεις προσερχόμενος.

Αίσθηση επίσης προκαλεί η συχνή χρήση της λέξης «τρόικα» από πολλούς υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο ισπανός Λουίς ντε Γκίντος.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90