10/03/2015
Χάσμα κυβέρνησης - δανειστών για την έλευση τεχνικών κλιμακίων

 

Το θέμα της έλευσης ή μη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα φαίνεται πως είναι ένα από τα ζητήματα που χωρίζουν την ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους, με το Μαξίμου να μην επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που διακινούνται σήμερα στις Βρυξέλλες περί σχετικής συμφωνίας Γιούνκερ - Ντάισελμπλουμ.

Υποστηρίζει ότι αυτός ο έλεγχος των τεχνικών κλιμακίων θα διεξάγεται στις Βρυξέλλες και ότι υπάρχει η δυνατότητα στην περίπτωση που απαιτούνται εξειδικευμένα στοιχεία από κάποιο υπουργείο, αυτά να αποστέλλονται.

Η Αθήνα δηλαδή μιλάει ξεκάθαρα για πιστοποίηση και έλεγχο των στοιχείων από τις Βρυξέλλες και σε καμία περίπτωση για σκηνικό τρόικα που μετέβαινε στα υπουργεία για να κάνει ελέγχους.

Αναφορικά με το σημερινό Eurogroup, η Αθήνα δεν αναμένει τελικές αποφάσεις αλλά επιδιώκει να αποτελέσει την αφετηρία για έναρξη τεχνικών διαπραγματεύσεων που οδηγήσουν στην υλοποίηση των δεσμεύσεων και των μεταρρυθμίσεων που έχει προτείνει η Αθήνα και που βασίζονται στη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Επίσης, η Αθήνα δείχνει διατεθειμένη να εμπλουτίσει τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων και μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η συνάντηση που θα έχει μέσα στην εβδομάδα με τον Άνχελ Γκουρία στο Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90