05/03/2015
Οι νέοι Γενικοί Γραμματείς του υπουργείου Οικονομικών

 

Στην τοποθέτηση των Γενικών Γραμματέων του υπουργείου Οικονομικών προχώρησε ο υπουργός κ. Γ. Βαρουφάκης, παρουσιάζοντάς τους σήμερα.

Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο κ. Νίκος Θεοχαράκης, Πανεπιστημιακός, ο οποίος θα έχει και ρόλο στη διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης, καθώς μαζί με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμώνων κ. Γ. Χουλιαράκη θα συμμετέχει στο Euroworking Group. Ο κ. Θεοχαράκης δήλωσε ότι η διαπραγμάτευση  «είναι ένας δρόμος με αγκάθια» και ότι θα λειτουργήσει στα βάση της νωπής λαϊκής εντολής της νέας κυβέρνησης.

Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο κ. Νίκος Φράγκος, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ο οποίος δήλωσε ότι θα αξιοποιήσει τους υπαλλήλους του υπουργείου για την παραγωγή μοντέλων και υλικών που χρειάζεται η πολιτική ηγεσία, φεύγοντας απο το μοντέλο των συμβούλων.

Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων αναλαμβάνει ο κ. ΜΙχάλης Χατζηθεοδώρου, ο οποίος ανέφερε ότι η πληροφορική έχει μπει για τα καλά στον δημόσιο τομέα αλλά η αξιοποίησή της δεν είναι στον βαθμό που θα έπρεπε.

Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Κλούρας, δικηγόρος, ο οποίος υποστήριξε ότι ο τομέας που αναλαμβάνει είναι μία δύσκολη πρόκληση και πρόσθεσε ότι η δημόσια περιουσία έχει απαξιωθεί και θα προωθήσει την ορθή και συστηματική καταγραφή και ανάπτυξή της.

Σε ο,τι αφορά την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι είναι ημιανεξάρτητη και το υπουργείο Οικονομικών σέβεται απολύτως την ημιαυτονομία της και θέλει να ενισχύσει την λειτουργία της ώστε τα έσοδα να είναι αντάξια του ΑΕΠ της χώρας. Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε περήφανος για τους Γενικούς Γραμματείς που επιλέχθηκαν.

Πέραν αυτών ο κ. Βαρουφάκης είχε συνάντηση με εκπροσώπους των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου, τους οποίους ενημέρωσε για τις κινήσεις της κυβέρνησης, ενώ δήλωσε ότι η διευθέτηση του θέματός της «είναι ύψιστης συμβολικής και ηθικής  σημασίας» και δήλωσε ότι χαίρεται που ολοκληρώνεται το ζήτημα.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν δέχθηκε ερωτήσεις απο δημοσιογράφους, παρ' ότι τους είχε καλέσει σε συνέντευξη τύπου. Αντιθέτως καλεσε τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου να κάνουν τις ερωτήσεις, οι οποίοι όμως δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργού.

 

Πηγή: www.kathimerini.gr


efm_728x90