28/02/2015
Η Ελλάδα θα διεκδικήσει 12 - 15 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του «Σχεδίου Γιούνκερ»

 

Την έγκριση προγραμμάτων ύψους 12-15 δισεκατομμυρίων ευρώ θα διεκδικήσει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του «Σχεδίου Γιούνκερ» (Επενδυτικού Σχεδίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση), δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, κατά τη διάρκεια ημερίδας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Την έγκριση προγραμμάτων ύψους 12-15 δισεκατομμυρίων ευρώ θα διεκδικήσει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του «Σχεδίου Γιούνκερ» (Επενδυτικού Σχεδίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση), σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα.

Υπολογίζεται ότι το συνολικό «πακέτο» μπορεί να ανέλθει σε 315 δισεκατομμύρια ευρώ για τα προσεχή τρία χρόνια, και ο κ. Μάρδας παρουσίασε αναλυτικά το γενικό πλάνο του ελληνικού προγράμματος, στη διάρκεια ημερίδας που έγινε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Στη διάρκεια της ημερίδας ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα μάλλον θα πάρει «ψίχουλα» από το «Σχέδιο Γιούνκερ». Δήλωσε την αντίθεσή του στις πολιτικές της λιτότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι ούτε το δημόσιο χρέος μείωσαν και κατέστρεψαν το κοινωνικό κράτος. «Η λιτότητα σκότωσε τις επενδύσεις και για να ξαναγίνουν επενδύσεις πρέπει να σκοτώσουμε τη λιτότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέας Ζαπράνης,είπε πως η συζήτηση για την αξιοποίηση του Σχεδίου Γιούνκερ "θέτει το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων", διότι βάζει στις προτεραιότητες το ζήτημα της ανάπτυξης και απαντά στην ανεργία με τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

 

Πηγή: www.skai.gr


efm_728x90