25/02/2015
Απτά αποτελέσματα παράγει η συνεργασία ΓΓΔΕ - οικονομικών εισαγγελέων

 

Απτά αποτελέσματα παράγει η συνεργασία του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και  των οικονομικών εισαγγελέων.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού της στόχου για τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση  των δημοσίων εσόδων η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δημοσιοποίησε σήμερα Τρίτη τα πρώτα στοιχεία ελέγχων που διενεργούνται  από το αυτοτελές τμήμα ελέγχου του ΚΕΦΟΜΕΠ που στεγάζεται στο γραφείο των οικονομικών εισαγγελέων.

Σημειώνεται πως το αυτοτελές τμήμα ελέγχου συστάθηκε  με απόφαση της  γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου και έχει την αρμοδιότητα για την διενέργεια φορολογικού ελέγχου φυσικών προσώπων όλης της επικράτειας κατόπιν παραγγελιών του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος για τον εντοπισμό εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων που δεν έχουν δηλωθεί.

Ειδικότερα, από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΓΓΔΕ προκύπτει ότι:

  • Με βάση στοιχεία κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών μεγαλοκαταθετών – φυσικών  προσώπων -  περιόδου 2000 – 2012, έχουν εκδοθεί 49 Εισαγγελικές Παραγγελίες για διακρίβωση τέλεσης αδικήματος φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ τα σχετικά ηλεκτρονικά αρχεία  παραδόθηκαν στους ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ σε ηλεκτρονική μορφή – CD προς περαιτέρω έλεγχο και επεξεργασία.
  • Για τις ως άνω υποθέσεις έχουν ήδη ειδοποιηθεί 26 φορολογούμενοι προκειμένου να προσκομίσουν στοιχεία.
  • Με βάση τις πρώτες ενδείξεις  και ύστερα από σχετικά ενημερωτικά σημειώματα  του ΚΕΦΟΜΕΠ, ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος έχει μέχρι σήμερα  εκδώσει 17 διατάξεις δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων των ελεγχόμενων φυσικών προσώπων.

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90