07/01/2014
Μείωση ανεργίας το 2014 - Θετικό το ισοζύγιο θέσεων εργασίας

 

Πτώση της ανεργίας το 2014 προβλέπει ο υπουργός Εργασίας. Τα στοιχεία από την αγορά εργασίας όπως καταγράφονται από την «Εργάνη» στέλνουν αισιόδοξα μηνύματα , τονίζει ο κ.Γιάννης Βρούτσης με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πληροφοριακού συστήματος για το Δεκέμβριο.

«Το 2013 έκλεισε με μία ευχάριστη και αισιόδοξη καταγραφή του «Εργάνη» καθώς τον Δεκέμβριο το ισοζύγιο των θέσεων απασχόλησης βρέθηκε, μετά από 10 χρόνια, θετικό με 19.999 νέες θέσεις ενώ το συνολικό ισοζύγιο της χρονιάς που «έφυγε» είναι επίσης θετικό καθώς δημιουργήθηκαν 133.488 περισσότερες νέες θέσεις απασχόλησης. Ρεκόρ δεκαετίας!», σημειώνει στην σχετική ανακοίνωση ο αρμόδιος υπουργός.

«Τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα όλους αυτούς τους μήνες επιβεβαιώνουν αυτό που ισχυριζόμασταν από την αρχή. Ότι η αγορά εργασίας σταθεροποιείται ενώ οι ρυθμοί εξέλιξης της ανεργίας φθίνουν συνεχώς καθώς από το 44,4% του Ιουνίου του 2012 είχαν πέσει το Σεπτέμβριο του 2013 στο 5,9%.

Για πρώτη φορά μέσα στο 2013 είδαμε πτώση του ποσοστού της ανεργίας μετά από 60 μήνες συνεχούς αύξησης ενώ οι δείκτες της απασχόλησης ήδη από τον Απρίλιο του 2013 και έπειτα εμφανίζουν αυξητική τάση.

Η τάση αυτή θα συνεχιστεί και σε συνδυασμό με την περαιτέρω προώθηση πολιτικών για την ανάπτυξη της οικονομίας αλλά και της καταπολέμησης της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, θα οδηγήσει για πρώτη φορά το νέο χρόνο στην σταδιακή αποκλιμάκωση της ανεργίας», όπως υποστηρίζει.

 

 

Πηγή: www.imerisia.gr


efm_728x90