16/02/2015
Βαρουφάκης: Συμφωνία με τους εταίρους έστω και στο και 5'

 

«Η σθεναρή στάση μας πάνω σε απολύτως λογικές βάσεις οδηγεί, σε τελική ανάλυση, έστω και στο "και 5'", σε μια κοινώς αμοιβαία σύγκλιση» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας.
 
Μιλώντας στην Καθημερινή, ο κ. Βαρουφάκης τονίζει ότι «η κυβέρνηση εισέρχεται τόσο στο Eurogroup όσο και στις συζητήσεις που προηγήθηκαν σε τεχνικό πλαίσιο με όλη την καλή διάθεση και την προετοιμασία που απαιτεί η επίτευξη συμφωνίας. Μάλιστα, έχουμε συμφωνήσει σε πολλά ζητήματα ήδη». 
 
Ταυτόχρονα θέτει τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης σε εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις και δημοσιονομική πολιτική και σημειώνει: «Πιστεύω ότι όλοι εμείς, οι πολιτικοί στο Eurogroup και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, θα κάνουμε το καθήκον μας ώστε να μην υπάρξει κανένα ζήτημα που να υπονομεύει την ενότητα της νομισματικής, οικονομικής και τραπεζικής ένωσης. Της Ευρωζώνης δηλαδή».
 
Λύση σε έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο; 
 
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η Καθημερινή, κατά την διάρκεια του Κυβερνητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής υπήρξε η πληροφόρηση ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, θα συνεδριάσει εκ νέου το Eurogroup, ίσως την προσεχή Πέμπτη και αν υπάρξει αποτυχία και σε αυτή την συνεδρίαση θα συγκληθεί έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πιθανόν την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου.
 
Πηγή: finance.in.gr


efm_728x90