12/02/2015
«Χρήσιμη» χαρακτηρίζει το ΔΝΤ τη συνάντηση Λαγκάρντ - Βαρουφάκη

 

«Χρήσιμη» χαρακτηρίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα στις Βρυξέλλες η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Εκπρόσωπος του ΔΝΤ αναφερόμενος στη συνάντηση δήλωσε: «Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης συναντήθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup. Ήταν μια χρήσιμη συνάντηση γνωριμίας με μια καλή ανταλλαγή απόψεων».

Προσερχόμενη στο Eurogroup η γαλλίδα επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επιβεβαίωσε την συνάντηση με τον κ. Βαρουφάκη στην οποία είχε αναφερθεί ήδη από το μεσημέρι το in.gr.

Αναφερόμενη σε αυτή είπε: «Είναι ικανοί, έξυπνοι και έχουν σκεφτεί για τα ζητήματά τους. Πρέπει να τους ακούσουμε. Ξεκινάμε να εργαζόμαστε μαζί τους και θα είναι μια διαδικασία που ξεκινά και θα διαρκέσει συγκεκριμένο χρόνο».

Λίγο πριν το Eurogroup προηγήθηκε συνάντηση των κ.κ. Βαρουφάκη, Δραγασάκη και Χουλιαράκη με τους κ.κ. Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ και Βίζερ.

Η κ. Λαγκάρντ προσήλθε στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ συνοδευόμενη από τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν και τον επικεφαλής του Ταμείου για το ελληνικό πρόγραμμα Ρίσι Γκογιάλ.

Προσερχόμενος στο Eurogroup ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε πεπεισμένος ότι θα υπάρξει μία πολύ καλή και εποικοδομητική συνάντηση με τους ομολόγους του. Ερωτηθείς εάν υπάρχει περίπτωση Grexit ο κ. Βαρουφάκης είπε: «Σε καμία περίπτωση!»

 

Πηγή: in.gr


efm_728x90